m
Back to Top

ALVER

Alver

 

Alverna delas in i två kategorier, Slavalver och Vildalver. Slavalverna kallas oftast kort och gott för Alver, medan Vildalverna alltid benämns som just Vildalver av människor.

Slavalver

Kulturell inspiration: Alverna i Dragon Age.
Alverna i Sanctera lever i sin mörkaste ålder. Det är slit, smärta och uppoffring. Det spelar ingen roll om de arbetar i gruvor eller serverar kungligheter sitt eftermiddagsvin; alla bär den tunga slavbrickan och ingen har rättigheter. Alla vet att det är så här alverna alltid har varit och alltid kommer vara. Inget uppror har någonsin lyckats i längden, utan bara lett till mer död och värre förtryck. Alverna är för få, och mot sig har de krutvapen, organiserad magi och ett helt samhällssystem.

Vildalver

Kulturell inspiration: Alverna i Dragon Age.
Vildalverna, eller Quendi som de kallar sig själva, har i generationer tvingats leva hårda, korta liv där de kämpar med att överleva dagen och ständigt jagas för att tas som slavar. De säger sig komma från en stolt kultur vars ruiner ligger vittrade och övervuxna över hela Sanctera. En del av dem har börjat viska om uppror, men de flesta vill bara se sin klan överleva ännu en dag i en värld som inte vill ha dem.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!