Loader image
Loader image
Back to Top

GEOGRAFI

Grågripens borg

’Grågripens borg’ har alltid varit gömd och dess position försökt vara så hemlig som möjligt. Borgsruinen ligger bortglömt i de djupa skogarna mellan Guláma, Ursardia och bergen. Anledningen man håller borgen hemlig är att man är rädd för drakens kultmedlemmar ska hitta dem och döda dem alla. Men också möjligheten att agera bortom Imperiet och Unionens ögon och vara en fristad bortom alla former av regering.

Borgets historia är gömd i dunkel och i ett mysterium, ingen av de närliggande städerna verkar ha någon dokumentation om den och verkar glömts bort. Mycket av det är fortfarande i ruiner, trots det hårda arbetet med att bygga upp det igen. Det enda man vet är att Iwan ägde borgen innan han donerade den till verksamheten, och vem som ägde den innan vet ingen.

Området omkring borgen

Runt borgen finns en urskog som ligger långt bort från de större vägarna. Den täckande naturen är farlig att färdas igenom för den som inte är beredd, inte bara för de farliga djur och monster som är i skogarna men också för hur lätt det är att gå vilse. Det är inte heller ovanligt att rövare och andra ohederligt folk söker skydd i skogarna från ländernas lagar.

Det vanligaste djuren man finner är rådjur, stäppharar, storödlor, ormar, brunbjörnar, varg, Sarda-lynxar, svartvildsvin och fladdermöss. Man kan även ha turen att finna de mer exotiska djuren som gulámska snöbävrar, gröna ödledrakar och Sarda-vildsvin. 

Då skogarna sällan är besökta av människor så vandrar också monster omkring obehindrade och dominerande. Ointresserade att lämna över sina jaktmarker utan något motstånd.

Raktá-passet

Ungefär 120 km västerut om Grågripens borg befinnser sig legendariska Raktá passet som sammanbinder Ursardia med Viidmark. Det var detta pass som var samlingspunkt för Alexander Wujek´s armé som senare frigjorde och bildade Unionen.

Idag har demondraken sin huvudbas i passet och raserat alla vägar in dit. Det är en mörk och korruperande plats där demoner och drakkultister samlas.

Grågripens monsterjägare är mycket medvetna att de bor nära drakens bas och rädslan att bli upptäckt och dödade är en ständig påminnelse.

Mystiska jaktstugan

Slutet av år 599 fann några monsterjägare från Grågripen en övergiven jaktstuga i skogsområdet bara några kilometer från borgsruinen. Jaktstugan var i extrem god skick, men inga som helst tecken att någon bodde där. Inom en snar framtid började Grågripen använda denna som en ytterligare postering och verksamhet bortom borgen murar.

f

Lajvet kommer utspela sig på denna jaktstuga