Loader image
Loader image
Back to Top

VIKTIG LEVERANS

Årets första morgonfrost låg som ett blankt täcke över slottets borggård och hästarnas tunga utandning bildade tjocka rökplymer i den dunkla gryningen. Thyman skakade på sig så att manteln låg bättre över axlarna och lyfte sedan ned den första kistan från vagnen. De hade varit på resande fot hela natten och även om både han själv och Noktan Osflyn hade suttit på kuskbocken, så var de trötta och möra.

“Varför var det så bråttom med den här leveransen, Osflyn?” frågade han medan han till hälften ställde, till hälften släppte ned den tunga lådan på marken.

Osflyn, som fortfarande höll på att klättra ned från vagnen: han hade tittat lite väl djupt i vinskinnet de senaste timmarna, snubblade till och tittade sedan på honom, någorlunda klar i blicken

“Växterna beh…” han tystnade för att rapa och smacka med läpparna, som att han sökte ord.  “Behöver… ligga i en lag med alkohol och visium i sex månader.” han viftade mot lådorna. “Och alkemisterna hade varken visium eller alkohol.”

“De kunde tagit ditt…” muttrade Thyman och hävde ner ytterligare en låda från vagnen. “Du tycks ha tillräckligt.”

Naeessssh.” fnös Osflyn och rultade runt till vagnens baksida. “Det måste va sprit! Inte vin. Fattar du väl? Annars sung… fungerar inte ritualen.”

Thyman himlade förstrött, tog ytterligare en låda från vagnen och började gå mot porten. Iwan, och flera av alkemisterna, hade muttrat om en ritual i flera månader, hade kommit till Thyman och begärt att få smälta ner allt från pilspetsar till hela dolkar för att stålet behövdes till denna ritual, vad den nu skulle innebära, men nu skulle den tydligen bli av, till sist. Eller ja, om ett halvår, när växterna till sist var lika marinerade som Osflyn var.

En ritual ska äga rum om cirka sex månader

Ritualen kräver visium, alkohol, växter och stål.

Thyman är bitter, och tycker inte om alkemisterna.

Osflyn är full.