Loader image
Loader image
Back to Top

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Vardagen på en monsterjägarskola

Att vara monsterjägare i Sanctera är många gånger ett hårt, slitsamt liv fyllt med fara, spänning och otrygghet. Många monsterjägare lever dag till dag och vet sällan hur eller var de kommer få mat och logi ifrån. Det är ett liv som inte väljs av många som har något alternativ. Om en inte får bli en del av Grågripen, det vill säga.

Bakom Grågripens höga slottsmurar, kan såväl jägare som gäster leva och träna i relativ trygghet. Det är fortfarande ett hårt liv, ett liv av konstant träning och förberedelse på de faror som lurar i Sanctera, men det finns en gemenskap, en familj och en möjlighet att hjälpas åt.

Vardagen på Grågripens monsterjägarskola innebär stridsträning med Iwan, alkemilektioner med Erwin och teoretiska monsterlektioner med Duncan. Det innebär att alla drar sitt strå till att hålla skolan trygg, varm och i fungerande skick: hugga ved, laga mat, jaga villebråd, transportera varor, men också att hålla monsterpopulationen i skogen nere och medverka på spaningsuppdrag.

Livet på en monsterjägarskola är ingen dans på rosor, men det är i alla fall ett liv.

Mystik och monster

Sanctera är en farlig plats, nu mer än någonsin, och hotet om monster hägrar som en ständig skugga över Grågripens Monsterjägarskola. Att känna sin fiende är den viktigaste komponenten i en lyckad jakt, och ingen monsterjägare kommer någonsin vara fullärd, men kunskapen finns i borgen för den som vill ha den.

Monster tar sig in innanför våra murar, och vi måste vara beredda på dem. Ett okänt hot är en monsterjägares absolut största fara, och vi kan inte tillåta oss famla i mörkret, vi måste förbereda oss, vi måste lära oss mer.

Vi ska vara redo för dem, låt monstren komma.

Vi är monsterjägare, detta är vad vi gör.

Val och konsekvenser

Apokalypsen hägrar över Sanctera. Städer bränns till grunden, byar överges och haven stormar. Drakens framfart tycks vara omöjlig att stoppa, omöjlig att förhindra. Eller?

Efter att ha i sex månader ha experimenterat med något de endast benämnt som “Mutationen”, har Grågripens alkemister till sist presenterat en lösning. Ett svar på frågan “Hur ska vi stoppa Draken?”. Hur bekämpar man ett monster som inte är av denna värld? Genom att själv bli ett.

Alkemisternas mutation lovar övernaturliga krafter, förhöjda sinnen och en förmåga att nedgöra vilka monster som än kan komma i ens väg, men till vilket pris? Är det värt att offra sin mänsklighet för att stoppa Draken? Är det värt att riskera döden för chansen att nedgöra hotet mot Sanctera?

Vilket pris är vi villiga att betala? Du skulle bara veta.