Loader image
Loader image
Back to Top

RUSTNING OCH VAPEN

Rustning

Spela rimligt på din rustning. Det finns inget system för att “den här rustningen gör att du tål fler träffar”, utan tänk själv och spela därefter. Kom ihåg, play to lose. Det ska vara roligt för samtliga involverade.
Tänk på att rustningen inte ska ha vassa kanter, taggar eller andra delar som kan fastna eller skada andra.

Vapenregler

Alla vapen på lajvet ska genomgå vapencheck vid incheck, inklusive stomlösa vapen. Det finns inga automatiskt godkända eller nekade vapen, alla måste checkas in individuellt. Alla kastvapen ska vara stomlösa.
På Grågripen 2 tillåter vi endast boffer-vapen till alla former av närstrid. Blankvapen får närvara på lajvet i form av stationär dekoration och prydnad (på vägg, hylla, etc), men får ALDRIG användas till någon form av strid.

Bågar, armborst, pilar och skäktor

-Pilbågar har en maxgräns på ca 30 pound och mäts i förhållande till pilarna som kommer användas på lajvet. Bågen får enbart användas med pilarna den checkas in med.
-Armborst har en maxgräns på ca 30 pound. Armborst får bara vara laddade inför strid eller i en specifik scen, det är alltså inte okej att gå runt med ett laddat armborst.
-Pilar och skäktor ska ha en vadderad spets som är minst 5 cm i diameter. Spetsen ska också ha något form av stopp för att förhindra skaftet från att tränga igenom spetsen.

Krutvapen

– Mynningsladdade vapen får inte laddas med någon form av projektil.
– Krutvapen måste smälla vid skott, exempelvis av svartkrut, knallkork, tändhatt eller kolsyra.

Rök

Vit rök är vanlig rök. Färgad rök av något slag är giftigt, ger smärtor på huden och orsakar andningssvårigheter. Efter att ha tagit dig bort från giftig rök är du återhämtad efter ca 15-20 minuter.
Kom ihåg att rökgranater, oavsett färg, bara får användas efter arrs godkännande och aldrig inomhus.