Loader image
Loader image
Back to Top

STOPPORD

Stoppord

Sanctera och även detta lajv använder sig av ett verbalt, färgbaserat säkerhetssystem. På lajv kan det hända att man hamnar i situationer som är helt oplanerade eller lite tuffare än en tänkt sig från början, till exempel ett förhör eller en tortyrscen. Detta system finns för att lätt kunna kommunicera om hur en själv och ens motspelare mår, utan att behöva gå off och fråga.
Kom ihåg att vi lajvar tillsammans och att det finns ett gemensamt ansvar för att se till så att alla mår bra och scenen är lagom intensiv.
Färgerna är:
Blå: Jag mår bra! Du kan köra på hårdare!
Grön: Jag mår bra! Detta är en bra nivå
Gul: Jag mår ok, vi behöver inte avbryta spelet men tona ner.
Röd: Jag mår inte längre bra, Avbryt spelet!
m

Viktigt att komma ihåg

Fråga efter “Färg?” i takt med att spelet trappas upp. Det går alltid att signalera utan att någon frågat. Kommer någon lite för nära i en scen går det alltså utmärkt att säga “Gult” för att markera att hen måste backa. Färgkoderna ska respekteras och ska därför inte missbrukas för att ge spelmässiga fördelar. Det är alltid okej bryta spelet om du känner att du behöver det!

m

Skarp skada och brand

Är någon allvarligt skadad på riktigt används “Skarp Skada!”. Vid brand används “Skarp Brand!” Vid båda fallen bryts lajvet och alla deltagare stannar upp, upprepar och pekar åt det håll som det kom ifrån. Detta för att arr lätt ska hitta till platsen.